vblease-12

Velps Beheer Leasing BV is een onderdeel van Velpse Investment Compagnie NV.

Als leasemaatschappij staan onze klanten centraal, bij ons heeft u direct persoonlijk contact en wij bieden u snel de juiste oplossing.

Wij bieden full operational als wel financial lease aan op auto’s, vrachtwagens, bedrijfsbussen, trailers.

Op machines bieden wij u uitsluitend een concurrerend financial lease tarief.

UW LEASEAUTO / UW MACHINE

Berijders service

Voor alle vragen over uw leaseauto of machine, zoals:

  • Het melden van een schade
  • Vragen over een schadeafhand3eling
  • Vragen over het onderhoud of de APK-keuring
  • Problemen met uw tankpas of de aanvraag van een nieuwe tankpas
  • Rijden in het buitenland
  • De aanvraag van een no-claim verklaring voor een ingeleverde leaseauto

Neem contact met ons op

De Berijdersservice beantwoordt graag uw vragen. Tijdens kantooruren kunt u ons bellen op nummer 026 3844513. Online kunt u ons bereiken via service@velpsbeheer.nl

Documenten
Alle nodige autodocumenten of machinedocumenten Onderstaande documenten en passen vraagt u aan via service@velpsbeheer.nl Infoboekje Gebruikershandleiding Kentekenbewijs Groene kaart Tankpas Milieusticker Duitsland Wilt u een verklaring schadevrij rijden aanvragen, neem dan contact op met de Berijdersservice 026 3844513
Bekeuringen

Wie betaalt wat?
Hier leest u hoe wij het betalen van bekeuringen geregeld hebben.

Bekeuringen van het CJIB en gemeentelijke bekeuringen
Bekeuringen van het CJIB sturen wij onbetaald door aan degene die in de leaseauto rijdt. Gemeentelijke bekeuringen (zoals een parkeerboete) betalen wij direct en belasten we vervolgens door aan de werkgever.

Betaal op tijd
U bent zelf verantwoordelijk voor een tijdige betaling van de CJIB-bekeuring. Eventuele aanmaningen betalen wij en brengen we bij uw werkgever in rekening.
Bekeuring met vervangend vervoer
Heeft u een overtreding begaan met vervangend vervoer, dan betaalt de verhuurmaatschappij de bekeuring. Velps Beheer Leasing ontvangt een factuur en verrekent dit met uw werkgever. Bekeuringen voor huurauto’s worden altijd door Velps Beheer Leasing betaald en gefactureerd aan uw werkgever.

Bekeuring in het buitenland
Bekeuringen vanuit het buitenland worden door Velps Beheer Leasing één op één doorgestuurd naar de berijder met het verzoek om deze te betalen.

Onderhoud en schade

Aan uw leaseauto/machine

Via onze email service@velpsbeheer.nl regelt u alles rondom onderhoud en schade aan uw leaseauto/machine.

Afspraak maken

APK

Banden

Haal- en Brengservice

Onderhoudsbeurten

Schade melden

Vervangend vervoer

Winterbanden

U dient uw wagen of machine aan te bieden bij de door Velps Beheer Leasing aangegeven service partner. Onderhoud dient volgens door de leverancier opgegeven schema worden uitgevoerd. Reparatie en schade mogen na uitdrukkelijke toestemming van Velps Beheer Leasing worden uitgevoerd.

Aangifte bij de politie

Is uw leaseauto gestolen, neem dan direct contact op met de politie. Ook (parkeer)schade veroorzaakt door een onbekende tegenpartij meldt u binnen 24 uur bij de politie. Neem, na de aangifte bij de politie, contact op met de Velps Beheer Leasing via 026 3844513. Aangifte doen kan ook via Internet: www.politie.nl/aangifte.

Schadeafhandeling

Schade aan uw leaseauto is op zich al een vervelende gebeurtenis. Het is daarom goed om te weten dat Velps Beheer Leasing de gehele schadeafhandeling voor u begeleidt.

Hulpverlening

Heeft u onderweg pech binnen het garantie termijn van uw auto? Zet uw auto zo snel mogelijk veilig aan de kant en bel de bij uw bekende hulpverlenen volgens uw leverancier. Geef uw naam, kenteken en de exacte plaats waar u staat door en u wordt direct geholpen.

Wanneer heeft u recht op hulp?

U kunt in de meeste Europese landen om hulp vragen als uw reis met de leaseauto niet kan worden vervolgd als gevolg van:

Beschadiging van de leaseauto/machine door aanrijding, brand of diefstal ( bel ons direct 026 3844513 )

Een motorische of andere technische storing van de leaseauto, zowel binnen als buiten uw woonplaats ( bel direct uw dealer )

Verlies van sleutels

Tanken van verkeerde brandstof

Inbeslagname van de auto door een buitenlandse overheid (alleen wanneer aan de verzekeringsvoorwaarden is voldaan)

Bel altijd eerst met de Velps Beheer Leasing Berijdersservice: 026 3844513.

Op uw tankpas- of hulpverleningspas staat aangegeven waar u precies aanspraak op kunt maken.

Einde contract

Auto/machine inleveren of uw leaseauto/machine overnemen?

Als het contract van uw leaseauto of machine stopt, moet u de auto / machine afmelden en op tijd inleveren. Maar u kunt uw leaseauto of machine ook overnemen.

Uw auto/machine inleveren

Voordat u de auto inlevert, meldt u de auto af bij Velps Beheer Leasing. Het is belangrijk dat u uw leaseauto afmeldt, anders loopt het leasecontract door. Controleer uw auto voor het inleveren. Hebt u al uw spullen eruit gehaald? Is de auto schoon? Aan de hand van onze richtlijnen bepalen wij of u de auto in goede staat teruggeeft. Ook beoordelen we of een schade aan de auto wel of niet acceptabel is.

Er zijn 3 manieren om uw auto/machine in te leveren:

1.Inleveren bij innamepunt

U kunt de auto/machine inleveren bij de leverende dealer, of bij Velps Beheer Leasing te Velp. Hiervoor moet u wel eerst een afspraak maken. Na inlevering ontvangt u een innameformulier. Hierop staat of we schade aan de auto/machine hebben gezien en of u alle spullen die bij de auto/machine horen heeft ingeleverd. Het innameformulier tekent u voor akkoord. U bent nu niet meer verantwoordelijk voor schade die aan de auto/machine kan ontstaan na inlevering.

2.Comfortabel overstappen

U levert de auto/machine niet in bij een innamepunt van Velps Beheer Leasing, maar bij de leverancier of (merk)dealer van uw nieuwe leaseauto/machine. Zo kunt u makkelijk overstappen. In dit geval wordt er geen innameformulier opgemaakt. Ontstaat er schade nadat u de auto/machine heeft ingeleverd? Of verdwijnen er daarna spullen die bij de auto/machine horen? Dan bent u hier zelf verantwoordelijk voor.

3.Inleveren op locatie

U kunt de leaseauto/machine ook inleveren op een locatie naar wens. Onze transporteur haalt uw auto dan daar op. De kosten hiervoor zijn € 125-€ 4500,- afhankelijk van locatie en auto/machine. Wilt u hiervan gebruikmaken? Kies dan bij het afmelden per email voor ‘inleveren op locatie’. In dit geval wordt wel een innameformulier opgemaakt. Vergeet niet uw persoonlijke bezittingen uit de auto/machine te halen. Velps Beheer Leasing is niet verantwoordelijk voor schade aan of vermissing van spullen.

Tips & Tricks

Meld eventuele schade aan de auto tijdens het afmelden via email.

Als de auto/machine schoon is bij inlevering kan de inspectie gemakkelijk worden uitgevoerd en dus bent u sneller klaar.

Haal van te voren uw privéspullen uit de auto/machine.

Maak de brandstofpas na inleveren onbruikbaar. Knip de pas door en gooi deze weg.

Lever de auto/machine altijd compleet in.

In onze richtlijnen voor het inleveren van een auto vindt u een checklist met alle spullen die bij de auto aanwezig moeten zijn.

Inlever richtlijnen voor personenauto (geel kenteken)

Inlever richtlijnen voor bestelwagens (grijs kenteken)

Uw auto/machine overnemen

Het einde van uw leasecontract is in zicht. Maar eigenlijk wilt u uw leaseauto/machine houden. Hij rijdt prettig en u kent de geschiedenis. Dat laatste is misschien ook een reden om uw auto aan een familielid, vriend of collega te gunnen. Een machine kan altijd door het bedrijf ( lessee )worden overgenomen.

Met deze stappen kunt u (of iemand anders) uw leaseauto/machine overnemen.

Stap 1

Vraag uiterlijk 6 maanden voor afloop van het leasecontract een vrijblijvende offerte aan. Least u via uw werkgever? Vraag dan om toestemming. Eindigt uw leasecontract niet binnen 6 maanden? Vraag dan uw wagenparkbeheerder of werkgever om meer informatie. Velps Beheer Leasing verstrekt geen indicatieve overnameprijzen (telefonisch noch schriftelijk). We geven alleen prijzen via een offerte.

Stap 2

Voldoe de administratie kosten voor de transactie ad € 225,- aan Velps Beheer Leasing